Hvilket vandfilter skal jeg vælge?

Der findes efterhånden et godt og bredt sortiment af vandfilter på markedet. Hos Vandfilter.net har vi taget de to vandfilter på lager som vi synes fungerer som den bedste løsning, til den bedste pris. Men du sidder måske alligevel og tænker – hvad er forskellen – og hvilket vandfilter skal jeg vælge?

Lifestraw – Personlig vandfilter

Lad os starte med det mest kendte – Lifestraw. Det er mest kendt, fordi det var et prisvindende og revolutionerende produkt da det kom på markedet i 2005. Det er en dansk opfindelse, som produceres af det dansk klingende navn Vestergaard Frandsen, som dog er placeret i Schweiz. Faktisk har Carlsberg også kørt med en kampagne herhjemme hvor de delte et antal Lifestraw ud i Afrika efter hvor mange Kildevæld de fik solgt. Derfor har der været en del snak om Lifestraw i Danmark, og derfor er det nok også det du har hørt om.

Men sagen er at der er mange flere vandfilter på markedet som gør opgaven lige så godt, og nogle gange bedre. Når det er sagt så er Lifestraw dog et rigtig godt produkt, der klarer det mest basale til en rigtig fornuftigt pris. Det er derfor vi har valgt at føre det, og det er derfor at det bliver brugt stadig i stort skala til nødhjælp i lande hvor rent drikkevand er svært tilgængeligt.

Sawyer Mini vandfilter kit

Det andet vandfilter vi har valgt at føre som direkte konkurrent til Lifestraw er Sawyer Mini. Sawyer Mini har flere væsentlige fordele i forhold til Lifestraw, men er også en tand dyrere. I forhold til Lifestraw som kan rense op til 1000 liter vand, så kan Sawyer Mini rense op til 380.000 liter vand. Den primære årsag hertil at at der medfølger udstyr til at rense filteret med efter brug, og derved forlænges levetiden så markant. En anden fordel er at Sawyer Mini har en bedre filtreringshastighed end Lifestraw, hvilket betyder at det er nemmere at suge igennem. Desuden kræver Lifestraw at du suger vandet igennem filteret for at rense det, mens du ved Sawyer Mini blot kan klemme på den medfølgende pose for at få rent vand ud af filteret. Det betyder meget for ældre eller børn der måske kan have svært ved at suge vandet igennem Lifestraw vandfilteret, og til dem anbefaler vi Sawyer Mini. Man kan sige at du selvfølgelig også kan filtrere væsentligt mere vand med Sawyer Mini end med Lifestraw, men 1000 liter er altså også en stor mængde.

Vores anbefaling er derfor at du vælger

Lifestraw – Personlig vandfilter

 • Hvis du har brug for et simpelt vandfilter til nødtasken, til nødssituationer
 • Hvis du gerne vil billigst til et vandfilter

Sawyer MINI vandfilter kit

 • Hvis du har brug for et vandfilter både til nødssituationer, men også til en aktiv fritid.
 • Gerne vil kunne rense filteret igennem og derved forlænge levetiden.

Outsite.org har lavet en videoblog på deres website hvor de tester begge af disse vandfilter. Se videobloggen her for at finde ud af hvad du skal vælge!

 • LifeStraw er et 25cm langt prisvindende transportabel vandfilter, som forvandler snavset og urent vand til rent drikkevand.  Det er udviklet til lavtudviklede lande hvor rent drikkevand er svært tilgængeligt, men er perfekt for både folk med en aktiv fritid, til vandreture, og dem som gerne vil være parat til en nødsituation.

 • Sawyer MINI vandfilter KIT er alt hvad du skal bruge til vandreturen eller som en del af din nødhjælpstaske. Det renser op til 380.000 liter vand og du behøver derfor praktisk talt aldrig at skifte den ud igen. Det kan bruges til at drikke direkte fra vandløb, eller fra opsamlet vand i flasker eller i den medfølgende drikkepose.

  OBS! Dette er den nye model der også indeholder Squeeze funktionen hvor du ikke behøver at suge vandet igennem filteret for at rense det, men blot kan pumpe det igennem filteret.

Har du spørgsmål til disse vandfilter eller kender du andre vandfilter der er værd at undersøge, så hører vi gerne fra dig. Send os en besked her

8 thoughts on “Hvilket vandfilter skal jeg vælge?

 1. Hej

  Jeg vil gerne vide, i hvilke lande/situationer man kan have brug for et filter, der også dræber virus.

  Venlig hilsen
  Susanne

  • Hej Susanne

   Tak for dit spørgsmål
   Det er meget svær at sige hvornår man har brug for et vandfilter. Der kan jo være friske og ufarlige vandløb i alle lande, såvel som der kan være vandløb med farlige bakterier. Selv i Danmark kan der være en risiko. I Sverige har der været tilfælde af folk som er blevet syge af at drikke ferskvand på en vandretur.

   Både vores Lifestraw og Sawyer vandfiltre renser minimum 99,99% af alle virusser så vel som vandbårne bakterier.

   vh Benjamin Hammersholt
   Vandfilter.net

 2. Hej

  Jeg skal på en pilgrimstur i Galicien/Spanien og overvejer derfor at købe et Lifestraw da jeg ikke planlægger at bruge det til andet lige nu. I den forbindelse vil jeg gerne høre om lifestrawet tager så meget, at det er sikkert at drikke fra kilder floder osv.

  Venlig Hilsen
  Daniel

  • Hej Daniel

   Ja det gør det, som du også kan se lover Lifestraw at fjerne 99,999% af alle sygdomme og bakterier i vandet.

 3. Hej!
  Jeg ville høre om det er muligt at få/finde et komplet fact sheet for alt hvad LifeStraw og Sawyer kan filtrere? Jeg er i tvivl om de kan klare ioner så som klor…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *