Hvilket vandfilter skal jeg vælge?

Der findes efterhånden et godt og bredt sortiment af vandfilter på markedet. Hos Vandfilter.net har, vi fundet de to modeller, som vi mener fungerer bedst – både ift. funktionalitet og pris. Du sidder måske og tænker – hvad er forskellen – og hvilket vandfilter skal jeg vælge? Det vil vi prøve at besvare herunder.

Lifestraw Personlig Vandfilter

Lad os starte med det mest kendte – Lifestraw. Det er mest kendt, fordi det var et prisvindende og revolutionerende produkt, da det kom på markedet i 2005. Det er en dansk opfindelse, som produceres af det dansk klingende navn Vestergaard Frandsen, som dog er placeret i Schweiz. Carlsberg har endda kørt med en kampagne herhjemme, hvor de delte Lifestraw ud til Afrika efter antal solgte Kildevæld. Derfor har der været en del snak om Lifestraw i Danmark – måske det er derfra, du har hørt om Lifestraw?

Situationen er i dag, at der er mange flere vandfiltre på markedet som gør opgaven lige så godt, og nogle gange bedre. Når det er sagt, så er Lifestraw et rigtig godt produkt. Det klarer den mest basale vandrensning til en rigtig fornuftigt pris. Det er derfor vi har valgt at føre Lifestraw, og det er derfor, at Lifestraw er populært til nødhjælp i lande hvor rent drikkevand er svært tilgængeligt.

Som tillæg kan nævnes, at Lifestraw har udviklet Lifestraw GO vandfilter. Dette produkt er kendetegnet ved en drikkedunk omkring filteret. Dette er især smart for friluft- og outdoor segmentet. Med Lifestraw GO fyldes drikkedunken op med beskidt vand fra en sø, bæk o.l. og man kan drikke direkte fra beholderen, når man tørster. Derefter kom Lifestraw GO 2-Stage som blot tilføjer et aktivt kulfilter til alm. GO modellen. Det aktive kulfilter reducerer organiske sprøjterester, pesticider, klor samt dårlig smag og lugt.

Sawyer Mini vandfilter kit

Det andet vandfilter brand vi har valgt at føre som direkte konkurrent til Lifestraw Personlig er Sawyer Mini. Sawyer Mini har flere væsentlige fordele i forhold til Lifestraw, men er også en tand dyrere. I forhold til Lifestraw som kan rense op til 1000 liter vand, kan Sawyer Mini rense op til 380.000 liter vand. Den primære årsag hertil at at der medfølger udstyr til at rense filteret med efter brug, og derved forlænges levetiden markant.

En anden fordel er, at Sawyer Mini har en bedre filtreringshastighed end Lifestraw, hvilket betyder at det er nemmere at suge igennem. Desuden kræver Lifestraw, at du suger vandet igennem filteret for at rense det. Med et Sawyer Mini, skal du blot klemme på den medfølgende pose, for at få rent vand ud af filteret.

Flowet gennem vandfilteret kan betyde meget. Især for ældre mennesker eller yngre børn, hvis sugeevne ofte er mindre end alm. voksne. For ældre og børn, anbefaler vi klart Sawyer Mini. Det er lettere at suge vandet igennem end Lifestraw vandfilteret. Derudover kan tilføjes, at du kan filtrere væsentligt mere vand med Sawyer Mini end med Lifestraw. Men husk: 1000 liter med et Lifestraw Personlig vandfilter er altså stadig en stor mængde vand.

Anbefaling – Hvilket filter skal jeg vælge?

Lifestraw – Personlig vandfilter

 • Hvis du har brug for et simpelt vandfilter til nødtasken, til nødssituationer
 • Hvis du gerne vil billigst til et vandfilter

Sawyer MINI vandfilter kit

 • Hvis du har brug for et vandfilter både til nødssituationer, men også til en aktiv fritid.
 • Gerne vil kunne rense filteret igennem og derved forlænge levetiden.

Outsite.org har lavet en videoblog på deres website hvor de tester begge af disse vandfilter. Se videobloggen her for at finde ud af hvad du skal vælge!

Har du spørgsmål til disse vandfilter eller kender du andre vandfilter der er værd at undersøge, så hører vi gerne fra dig. Send os en besked her

8 thoughts on “Hvilket vandfilter skal jeg vælge?

 1. Hej

  Jeg vil gerne vide, i hvilke lande/situationer man kan have brug for et filter, der også dræber virus.

  Venlig hilsen
  Susanne

  • Hej Susanne

   Tak for dit spørgsmål
   Det er meget svær at sige hvornår man har brug for et vandfilter. Der kan jo være friske og ufarlige vandløb i alle lande, såvel som der kan være vandløb med farlige bakterier. Selv i Danmark kan der være en risiko. I Sverige har der været tilfælde af folk som er blevet syge af at drikke ferskvand på en vandretur.

   Både vores Lifestraw og Sawyer vandfiltre renser minimum 99,99% af alle virusser så vel som vandbårne bakterier.

   vh Benjamin Hammersholt
   Vandfilter.net

 2. Hej

  Jeg skal på en pilgrimstur i Galicien/Spanien og overvejer derfor at købe et Lifestraw da jeg ikke planlægger at bruge det til andet lige nu. I den forbindelse vil jeg gerne høre om lifestrawet tager så meget, at det er sikkert at drikke fra kilder floder osv.

  Venlig Hilsen
  Daniel

  • Hej Daniel

   Ja det gør det, som du også kan se lover Lifestraw at fjerne 99,999% af alle sygdomme og bakterier i vandet.

 3. Hej!
  Jeg ville høre om det er muligt at få/finde et komplet fact sheet for alt hvad LifeStraw og Sawyer kan filtrere? Jeg er i tvivl om de kan klare ioner så som klor…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *